Over het eventplatform

Het Eventplatform is het overkoepelend platform van Nederlandse branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, CLC-VECTA, Dutch Venue Association, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, G14, MPI, NVBO, ONCE, Platform Cultuur Locaties, Verhurend Nederland en Vereniging van Evenementenmakers. Samen vertegenwoordigen de leden 71.000 arbeidsplaatsen, een directe jaaromzet van 5,2 miljard euro en een economische waarde van 9,1 miljard euro. 

Het EventPlatform is gestart in 1999 en heeft als belangrijkste doel het belang, de betekenis en de zichtbaarheid van de branche bij lokale, regionale en landelijke overheden en autoriteiten te duiden en/of te vertegenwoordigen. We staan sterk door samen te werken, kennis te delen, van elkaar te leren en gezamenlijk op te trekken in de lobby in Den Haag.

Het EventPlatform werkt samen met de Alliantie van Evenementenbouwers, het overkoepelend overlegorgaan voor de publieksevenementenbranche. Samen vormen het EventPlatform en de Alliantie de vertegenwoordiging van de brede evenementenbranche.

aangesloten organisaties