Verruimingen per 30 juni 2021

Vanaf 30 juni kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, met 100% van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement. Het kabinet heeft op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen besloten om de routekaart hiervoor aan te passen.

De verruiming en het loslaten van de 1,5 meter bij inzet van toegangstesten, gaat vanaf stap 4 ook gelden voor andere sectoren, zoals de horeca, culturele instellingen, beurzen en congressen en professionele sportwedstrijden.

Riemer Rijpkema, woordvoerder van Eventplatform: “Het is mooi dat er duidelijkheid voor de markt is. We kunnen nu weer voorbereiden en organiseren en helder communiceren wat er mogelijk is. Dat is niet alleen voor de organisatoren, maar ook voor de deelnemers en bezoekers van de zakelijke congressen en beurzen een mooie opsteker richting de zomer. Die kunnen we als zakelijke evenementenbranche met een gerust hart ingaan om vervolgens vanaf eind augustus, september weer helemaal open te gaan.”

Eventplatform en Alliantie van Evenementenbouwers spreken gezamenlijk hun dank en waardering uit voor het Fieldlab-team voor het harde werken en bovenal voor de zinvolle en cruciale bijdrage aan de oplossing voor de evenementensector.

Tot slot beziet het kabinet bij de besluitvorming over stap 4 of het op basis van de besmettingscijfers verantwoord is om zonder toegangsbewijzen niet langer een absoluut maximum aantal personen per ruimte of zaal te hanteren. Dan zou vanaf stap 4 een maximale capaciteit van 100% van de capaciteit op 1,5 meter gelden, in plaats van het maximum van 100 personen dat nu nog in de routekaart is opgenomen. Daarmee komt het kabinet met name tegemoet aan locaties met capaciteit op 1,5 meter die (veel) hoger is dan 100 personen. Voor vrij toegankelijke evenementen met een doorstroom van publiek, zoals kermissen, geldt dat er maximaal 1 persoon per 10 vierkante meter oppervlakte toegestaan is.

Voor meer informatie over het inzetten van toegangstesten voor evenementen kijk je op www.testenvoortoegang.org/organisatoren.

aangesloten organisaties