VVFE

De Vereniging Voor Freelance Event professionals (VVFE) komt op voor de belangen van de zelfstandige professionals werkzaam in de evenementensector.

De VVFE is opgericht als reactie op de coronacrisis. De evenementensector is één van de zwaarst getroffen sectoren door deze crisis. Terwijl horeca, musea en luchtvaart in het voorjaar alweer mondjesmaat open gingen, was het voor de evenementensector op dat moment nog onbekend wanneer deze publiek mocht ontvangen. Deze zomer is onze sector op kleinschalig niveau gaan experimenteren met evenementen. Bij Fieldlab evenementen is op wetenschappelijk niveau onderzocht wat de mogelijkheden en beperkingen zijn. Helaas zijn middelgrote en grootschalige evenementen op dit moment weer verboden. Met het maximum aantal van 30 toeschouwers lijkt het voor kleine evenementen en theaters nu niet haalbaar om door te kunnen gaan.

Onze sector waarin jaarlijks miljarden euro’s omgaan, zorgt voor een belangrijk deel van de culturele sector in Nederland.

Naar schatting is onze sector goed voor 30.000 arbeidsplaatsen.. Een groot gedeelte hiervan zijn freelancers die het seizoensgebonden aanbod aan opdrachten invullen. In het voorjaar en in de zomer zijn zij werkzaam op de vele festivals die ons land kent. In de herfst en winter verplaatsen de werkzaamheden naar binnen evenementen, congressen en theaters.

Uit een door de VVFE gehouden enquête onder de leden blijkt dat deze groep een omzetverlies van 81% verwacht ten opzichte van 2019.

Het is tijd om te verenigen zodat we inzicht kunnen geven in de penibele situatie waarin de Freelance Event Professional zich nu bevindt. Daarnaast is het vormen van één geluid de manier om gehoor te krijgen in Den Haag. Nu en in de toekomst.

Contactgegevens

Energieplein 15
2031 TC, Haarlem

contact@vvfe.nl
www.vvfe.nl

Facebook
LinkedIn
Instagram

aangesloten organisaties